Zašto muškarci čeznu za bivšim djevojkama?

GS
Foto: Ilustracija

Da li se i vama poslije određenog vremena javila želja da se ponovo vidite sa bivšom djevojkom? Ako jeste, ne brinite niste jedini.

Najnovija istraživanja su pokazala da je to sasvim normalno muško ponašanje i da postoji razlog zbog kojeg se osjećanja ka bivšim djevojkama vraćaju.

Naravno,sve zavisi od načina na koji ste se razišli sa tom osobom. Neki imaju prilično loša iskustva kada su raskidi u pitanju  i ne bi pomislili ni da porazgovaraju sa svojim bivšim partnerkama, a kamoli da sa njima legnu u krevet. Međutim, to nije uvijek slučaj. Postoje i oni koji su raksinuli, ali su na neki način ostali u kontkatu ili se viđaju preko zajedničkih prijatelja. Kod takvih osoba se često javljaju ponovna osećanja i želja za druženjem i , naravno, seksom.

Sada se postavlja pitanje, zbog čega muškarci čeznu za bivšim djevojkama i zbog čega žele ponovo da budu sa njima?

Sve je povezano sa vašim mozgom, tj neurohemijom koja se u njemu odigrava.

Kada ponovo stupite u odnos sa bivšom osjećate se kao pobjednik, kao neko ko je uspio da ispravi greške i da povrati nešto što je izgubio.

Takva razmišljanja se nesvjesno dešavaju u vašem mozgu i on zbog toga čini da se vi osjećate sjajno.

Naravno, seks sa bivšom djevojkom će biti bolji nego seks sa nepoznatom djevojkom, jer nju već poznajete i imali ste neka prethodna iskustva. Tu se takođe javlja želja za dokazivanjem i za vraćanjem prvobitnih iskustava, pa se oba partnera u ovoj situaciji trude da budu što bolji i od drugog dobijaju nevjerovatno zadovoljstvo koje ih čini srećnim, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana