Ствари које би сваки пар требао направити прије него добије дјецу

ГС
Foto: Илустрација

Готово сваки пар с дјететом ће потврдити како се њихов однос дијели на двије фазе – на фазу прије дјетета и на фазу након дјетета.

Сваки романтични однос се мијења након доласка дјетета у породицу. Иако долазак принове означава радост, исто тако подразумијева и пуно обавеза и велику одговорност. Све то увелико утиче и на однос између партнера.

То није нужно лоше, само је другачије. Нажалост, бројни парови се не знају носити с великим промјенама које долазак дјетета доноси, што може изазвати одређене проблеме те створити јаз између мушкарца и жене. Они који заиста желе дјецу се радују промјенама и дочекују их раширених руку, но чак и они признају да након доласка бебе више ништа није исто.

Управо због свих тих разлога врло је важно знати цијенити садашњи тренутак и уживати у вези прије доношења одлуке о заснивању породице. Према мишљењу стручњака и терапеута за односе, неколико је ствари које би сваки рационални пар требао направити прије него добије дјецу. У наставку дознајте о чему је ријеч.

Путујте што чешће

Путовања обогаћују живот, доносе нам нова искуства и омогућују да проширимо своје видике. Након доласка бебе, путовања су готово немогућа, барем док дијете мало не нарасте. Пуно је једноставније путовати соло или удвоје стога свакако посјети све оне далеке дестинације о којима машташ прије него ви и партнер одлучите имати дијете.

Добро се наспавајте

Сви знају да ће након доласка бебе бити пуно непроспаваних ноћи па ово вријеме искористи за себе и добро се наспавајте. Уживајте с партнером у лијеним и успореним јутрима током викенда, одријемајте поподне, након вечере… Спавајте колико год желите јер једном кад дође беба, квалитетан сан постаје готово немогућ.

Уживајте у времену које имате за себе

Прије него одлучите имати бебу, искористите ово вријеме како би се посветили једно другоме. Истражите свој однос у свим аспектима и фокусирајте се на своју љубав. Важно је да обоје буде сигурни да је ваша љубав ‘она права’ прије него се одлучите за дијете, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана