Музика која ће вам продужити концентрацију

Bizlife
Музика која ће вам продужити концентрацију

У канцеларијама се посао често обавља уз музику у позадини. Многи појединци слушају музику док раде и код куће. Али није свака музика добра за концентрацију. Компанија "Focus at will " је уз помоћ неуролога и психолога открила која музика при раду продужава концентрацију до четири пута.

Према њиховим статистикама чак 50 одсто људи слуша музику док ради или учи. Али то је погрешна врста музике. Популарна музика одвлачи пажњу од рада. Њен циљ је интелектуална и емотивна реакција слушаоца.

Компанија " Focus at will " је уз помоћ неуролога др Евиана Гордона и професора психологије са универзитета UCLA, др Стефена Сидерофа, утврдила која музика функционише као ’појачивач пажње’. Према њиховим истраживањима, овај тип музике утиче директно на лимбички систем, омогућавајући дужу концентрацију.

Просечног човјека концентрација држи у сегментима од по 20 минута. " Focus at will " тврди да уз музику коју предлажу, може да се ради и до 100 минута прије прве паузе. Такође је неопходно око 20 минута да би се почело са радом, уз ову музику овај период се знатно скраћује.

Ово је примјер музике која ће вам помоћи да се боље концентришете док радите:

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана