Астронаути у шетњи свемиром, спремају  ISS за туристе

Танјуг
Астронаути у шетњи свемиром, спремају  ISS за туристе

Астронаути Томас Песке и Шејн Кимбро изашли су данас у шетњу свемиром из Међународне свемирске станице (ISS) са снажним, новим соларним панелима, како би изашли у сусрет све већим захтјевима за електричном енергијом због предстојећих долазака посјетилаца.

Ово је прва од неколико свемирских шетњи астронаута са циљем да се орбитална станица појача са мањим, али јачим соларним крилима, пренио је АП.

Прикупљање додатне енергије је неопходно како би се омогућио комфор путницима који ће долазити на ISS, почев од руске филмске екипе ове јесени.

Први соларни панели ове врсте, који су допремљени ракетом Спејс Икс раније овог мјесеца, биће постављени уз станична крила за производњу струје, која раде већ 20 година.

НАСА жели да свемирска станица током ове деценије настави са научним истраживањима, а свемирски туристи ће додатно финансирати електроенергетски систем.

У октобру је планирано да на ISS дођу руски филмски режисер и глумица за потребе снимање флима, са којима ће бити богати предузетници који ће кренути из са космодрома из Казахстана и Кејп Канаверала на Флориди.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана