Капитен Борца поручује: Пун стадион води до трофеја у Бањалуци!

Дарко Драгичевић
Капитен Борца поручује: Пун стадион води до трофеја у Бањалуци!

БАЊАЛУКА - Борац је изгубио први меч, али и даље има шансу да освоји трофеј у Купу БиХ. Бањалучани су у Мостару одиграли можда и најслабије прво полувријеме у овој сезони.

Зрињски је стекао предност 1:0 за реванш у Бањалуци, а стријелац јединог гола био је Марио Ћуже. Борац је у другом дијелу био пуно квалитетнији ривал, али није дошао до изједначења. Ово је први путда је у току ове сезоне домаћи тим дошао до побједе у међусобним дуелима ова два тима.

Зрињском минималац пред гостовање у Бањалуци

Ипак, ништа није готово. Свјесни су и Бањалучани да ће у реваншу морати да одиграју пуно боље и отвореније. У првом дијелу било је превише пропуста у дефанзивном дијелу игре. Ту се посебно осјетио изостанак првих опција на бековским позицијама Зорана Квржића и Себастијана Ерере.

Капитен Срђан Граховац вјерује да уз велику подршку навијача “црвено-плави” могу доћи до Купа.

- Имамо активан резултат. Зрињски је био бољи у првом полувремену, али смо у другом показали реакцију и да можемо да се надигравамо. Прво полувријеме овог финала је готово и сада их дочекујемо у Бањалуци са вјером да можемо да окренемо резултат. Надам се да ће Градски стадион бити пун у реваншу. Заслужили смо то досадашњим резултатима, а ако трибине не буду пуне за финале Купа, онда не знам кад ће бити. Сигурно је да ћемо се навијачима одужити максималном партијом - рекао је капитен Срђан Граховац.

Тренер Винко Мариновић свјестан је грешака које су направили његови играчи и најављује да ће тим у реваншу играти другачије.

- У првом полувремену смо били заиста слаби, нисмо урадили скоро ништа и Зрињски је био много бољи, дошао до вођства. У другом полувремену смо били конкретнији, имали неких ситуација да дођемо до изједначења. Узели смо ризик, и Зрињски је пријетио из контри. Нисмо дошли до тог гола, остало је 1:0 и, наравно, овај двомеч остаје отворен пред реванш у Бањалуци. Наравно да ћемо и ми тад другачије играти, надам се да ћемо добити играче који нису могли да наступе, а било их је доста (Ерера, Квржић, Благаић, оп.а.), и покушаћемо тако комплетни да анулирамо ову предност - рекао је Мариновић.

Борац и Зрињски ће у понедјељак наставити и борбу за шампионску титулу. Бањалучани гостују код Тузла ситија, док Зрињски очекује дуел против ГОШК-а. Како би и теоретски дошли до титуле шампиона, Бањалучанима је потребно да освоје још пет бодова ако ривал не би имао ниједан кикс у ова три кола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана