Kapiten Borca poručuje: Pun stadion vodi do trofeja u Banjaluci!

Darko Dragičević
Kapiten Borca poručuje: Pun stadion vodi do trofeja u Banjaluci!

BANjALUKA - Borac je izgubio prvi meč, ali i dalje ima šansu da osvoji trofej u Kupu BiH. Banjalučani su u Mostaru odigrali možda i najslabije prvo poluvrijeme u ovoj sezoni.

Zrinjski je stekao prednost 1:0 za revanš u Banjaluci, a strijelac jedinog gola bio je Mario Ćuže. Borac je u drugom dijelu bio puno kvalitetniji rival, ali nije došao do izjednačenja. Ovo je prvi putda je u toku ove sezone domaći tim došao do pobjede u međusobnim duelima ova dva tima.

Zrinjskom minimalac pred gostovanje u Banjaluci

Ipak, ništa nije gotovo. Svjesni su i Banjalučani da će u revanšu morati da odigraju puno bolje i otvorenije. U prvom dijelu bilo je previše propusta u defanzivnom dijelu igre. Tu se posebno osjetio izostanak prvih opcija na bekovskim pozicijama Zorana Kvržića i Sebastijana Erere.

Kapiten Srđan Grahovac vjeruje da uz veliku podršku navijača “crveno-plavi” mogu doći do Kupa.

- Imamo aktivan rezultat. Zrinjski je bio bolji u prvom poluvremenu, ali smo u drugom pokazali reakciju i da možemo da se nadigravamo. Prvo poluvrijeme ovog finala je gotovo i sada ih dočekujemo u Banjaluci sa vjerom da možemo da okrenemo rezultat. Nadam se da će Gradski stadion biti pun u revanšu. Zaslužili smo to dosadašnjim rezultatima, a ako tribine ne budu pune za finale Kupa, onda ne znam kad će biti. Sigurno je da ćemo se navijačima odužiti maksimalnom partijom - rekao je kapiten Srđan Grahovac.

Trener Vinko Marinović svjestan je grešaka koje su napravili njegovi igrači i najavljuje da će tim u revanšu igrati drugačije.

- U prvom poluvremenu smo bili zaista slabi, nismo uradili skoro ništa i Zrinjski je bio mnogo bolji, došao do vođstva. U drugom poluvremenu smo bili konkretniji, imali nekih situacija da dođemo do izjednačenja. Uzeli smo rizik, i Zrinjski je prijetio iz kontri. Nismo došli do tog gola, ostalo je 1:0 i, naravno, ovaj dvomeč ostaje otvoren pred revanš u Banjaluci. Naravno da ćemo i mi tad drugačije igrati, nadam se da ćemo dobiti igrače koji nisu mogli da nastupe, a bilo ih je dosta (Erera, Kvržić, Blagaić, op.a.), i pokušaćemo tako kompletni da anuliramo ovu prednost - rekao je Marinović.

Borac i Zrinjski će u ponedjeljak nastaviti i borbu za šampionsku titulu. Banjalučani gostuju kod Tuzla sitija, dok Zrinjski očekuje duel protiv GOŠK-a. Kako bi i teoretski došli do titule šampiona, Banjalučanima je potrebno da osvoje još pet bodova ako rival ne bi imao nijedan kiks u ova tri kola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana