За житеље острва Сент Мартена корона је као ураган

ГС
За житеље острва Сент Мартена корона је као ураган

ВАШИНГТОН - Премијерка карипског острва Сент Мертен Силверија Џејкобс упутила је драматичан апел својим суграђанима и затражила да се припреме за изолацију као да очекују ураган.

Сент Мартен је мало острво Карипског архипелага, са 40-ак хиљада становника, подјељено на сјеверни дио, француску прекоморску територију, и јужни део који припада Холандији.

Премијерка холандског дијела Сент Мартена Силверија Џејкобс затражилаје од својих суграђана да сви остану у потпуној изолацији и да се без изузетака придржавају социјалног дистанцирања како би се спријечило ширење вируса корона.

“Ако у кући немате хлеба, једите крекере. Ако немате крекере, једите сардине. Једноставно је - престаните да излазите и припремите се као да долази ураган”, поручила је Џејкобсова.

Њена видео порука има 1,2 милиона прегледа на друштвеним мрежама и готово искључиво позитивне коментаре.

“Она је према својим суграђанима изразила снажну љубав и преузела одговорност да их води током пандемије. Штета што грађани неких других земаља не могу да је позајме”, прокоментарисала је на свом Твитер налогу канадска новинарка Наташа Фатах.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана