Za žitelje ostrva Sent Martena korona je kao uragan

GS
Za žitelje ostrva Sent Martena korona je kao uragan

VAŠINGTON - Premijerka karipskog ostrva Sent Merten Silverija Džejkobs uputila je dramatičan apel svojim sugrađanima i zatražila da se pripreme za izolaciju kao da očekuju uragan.

Sent Marten je malo ostrvo Karipskog arhipelaga, sa 40-ak hiljada stanovnika, podjeljeno na sjeverni dio, francusku prekomorsku teritoriju, i južni deo koji pripada Holandiji.

Premijerka holandskog dijela Sent Martena Silverija Džejkobs zatražilaje od svojih sugrađana da svi ostanu u potpunoj izolaciji i da se bez izuzetaka pridržavaju socijalnog distanciranja kako bi se spriječilo širenje virusa korona.

“Ako u kući nemate hleba, jedite krekere. Ako nemate krekere, jedite sardine. Jednostavno je - prestanite da izlazite i pripremite se kao da dolazi uragan”, poručila je Džejkobsova.

Njena video poruka ima 1,2 miliona pregleda na društvenim mrežama i gotovo isključivo pozitivne komentare.

“Ona je prema svojim sugrađanima izrazila snažnu ljubav i preuzela odgovornost da ih vodi tokom pandemije. Šteta što građani nekih drugih zemalja ne mogu da je pozajme”, prokomentarisala je na svom Tviter nalogu kanadska novinarka Nataša Fatah.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana