Платформа за онлајн трговину eBay примаће криптовалуте

Танјуг
Foto: Image by WorldSpectrum from Pixabay

ЊУЈОРК- Америчка платформа за онлајн трговину eBay отворена је за могућност прихватања криптовалута као средства плаћања у будућности, саопштено је из те компаније.

"Увијек разматрамо најрелевантније облике плаћања и наставићемо с таквим процјенама и у будућности. Немамо непосредних планова, али то је (криптовалуте) нешто што ћемо пажљиво рамотрити", навели су из eBay -а у изјави за Ројтерс.

Главни извршни директор компаније Џејми Ијаноне рекао је у интервјуу за ЦНБЦ да је прихватање виртуелне валуте опција коју компанија одмјерава.

Овај интернет трговац, који је прошле недеље разочарао инвеститоре слабом прогнозом добити за други квартал 2021, додао је да разматра "бројне опције" за улазак у простор незаменливих токена (НФТ).

НФТ токен (нон-фунгибле) не може се директно замијенити за неку традиционалну валуту.

За разлику од других криптовалута, сваки НФТ је јединствен.

Он представља власништво јединственог производа који у себи садржи било шта дигитално: цртеже, гиф-ове, песме, видео игрице, фотографије… Мада се не може директно мијењати за класичне валуте, може се размјењивати за друге виртуелне валуте које се мијењају за евре, доларе, швајцарце….

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана