Надал поново у допинг афери

Агенције
Надал поново у допинг афери

Манакор - Нове оптужбе о допингу стигле су на рачун Рафаела Надала. Италијански медији пишу да је током опоравка од повреде користио метод који се подводи под допинг средство.

Шпанац је 5. новембра напустио болницу у Барселони након операције слијепог цријева, због чега је пропустио финиш сезоне. Међутим, освајач 14 гренд слем титула истовремено се опорављао и од повреде леђа, а током тог третмана користио је ПРП метод, односно терапију стем ћелијама, која се сматра допингом у Италији. У шпанским медијима он је одбацио оптужбе.

- Не вјерујем да је то допинг. Немам све информације, али на крају ми морамо да се водимо глобалним стандардима, а не само италијанским или шпанским - рекао је Надал.

ПРП метод одавно је познат јавности. Доктори изваде мало крви из тијела спортисте, посебним третманима је обрађују и издвајају тромбоците из крвне плазме. Послије тога те исте тромбоците, који помажу раст ћелија, убризгавају у повријеђено мјесто спортисте, да би се што прије опоравио. Исти методи Надал је користио прије двије године, када се лијечио од повреде кољена и тада је такође било оптужби да је користио допинг.

Рафа зависи од Нолета

Троструки освајач Ролан Гароса Густаво Куертен сматра да ће Рафаел Надал поново играти на највишем нивоу послије повреда које су га задесиле.

- За све нас који волимо да га гледамо забрињавајуће је када је повријеђен, али онда нас он поново изненади. Прошле године је окренуо ствари у своју корист и завршио као број један. Све је могуће за Рафу, али зависиће и од његовог физичког стања и нивоа на којем буде играо Новак Ђоковић - рекао је Бразилац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана