Звиздић: Лицемјерна забринутост СДП-а

Срна
Звиздић: Лицемјерна забринутост СДП-а

Сарајево - Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић саопштио је да данашња "забринутост" СДП-а за евроатлантски пут БиХ представља врхунац лицемјерства и провидан покушај да се грађани БиХ натјерају да забораве катастрофалне резултате владавине те странке која ће остати запамћена по вишегодишњој блокади европског пута БиХ.

"Савјет министара је, након осам година блокаде европског и НАТО пута од странака које данас најгласније исказују лажну забринутост, успио да отклони неслијеђене застоје и да убрза европске интеграције БиХ", написао је Звиздић у реаговању на писмо које му је упутио СДП у вези са Упитником Европске комисије.


Он је навео да је Савјет министара успио да надокнади недостатак одговорности и нерад кадра СДП-а и оцијенио да та странка "злурадим политикантским саопштењима покушава да убиједи јавност у исправност њихових ставова".

Звиздић је истакао да је Упитник базиран искључиво на начелу уставних надлежности, високом нивоу стручности и на приказу актуелног стања у БиХ.

Он је позвао СДП да каже зашто је управо та странка пуних осам година блокирала европски и НАТО пут БиХ.

"Шта су на европским интеграцијама БиХ радили чланови СДП-а у вријеме док су сусједи БиХ напредовали и добили кандидатски статус - Црна Гора 2010, Србија 2012, а Албанија 2014 године?", пита Звиздић.

Он сматра да је још драстичнији примјер СДП-ове блокаде НАТО пута БиХ, те да је то био "очити уступак СНСД-у".

Звиздић је констатовао да су управо актуелно Предсједништво БиХ и Савјет министара покренули и завршили регистрацију више од 30 локација војне имовине, чиме су створени услови за активацију МАП-а, као изузетно важног корака БиХ ка НАТО интеграцијама.

"Желим грађанима БиХ, посебно младим људима, да поновим позитивну и радосну вијест да ће Упитник брзо бити достављен Европској комисији у Бриселу, да ће БиХ добити кандидатски статус, чиме ће неповратно бити потврђена европска перспектива БиХ, биће активиран МАП за БиХ, што ће бити наредни и кључни корак ка НАТО интеграцијама и јачању амбијента мира, безбједности и стабилности", нводи Звиздић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана