За неразвијене и изразито неразвијене општине 500.000 КМ

Срна
За неразвијене и изразито неразвијене општине 500.000 КМ

Бањалука - Влада Републике Српске донијела је одлуку о исплати 500.000 КМ неразвијеним и изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе.

За 14 неразвијених општина - Братунац, Власеница, Доњи Жабар, Костајница, Љубиње, Невесиње, Пелагићево, Петровац, Петрово, Рибник, Рогатица, Хан Пијесак, Шамац и Шипово, додијељени су износи од 13.375 КМ до 16.300 КМ, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.


За изразито неразвијене општине - Берковићи, Вукосавље, Источни Дрвар, Источни Мостар, Источни Стари Град, Језеро, Калиновик, Кнежево, Крупа на Уни, Купрес, Лопаре, Ново Горажде, Осмаци, Оштра Лука, Рудо, Сребреница, Трново, Чајниче и Шековићи, додијељени су износи од 13.640 КМ од 16.300 КМ.

Влада је на данашњој сједници прихватила информацију о потреби изградње и опремања медицинског кампуса у Бањалуци, који подразумијева Медицински факултет, Центар за образовање и истраживања, Факултет здравствене његе и Средњу медицинску школу, те о санацији и реконструкцији објеката Матернитеа и Клинике за инфективне болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

"Влада задужује Министарство финансија и Министарство здравља и социјалне заштите да покрену иницијативу према Европској инвестиционој банци за обезбјеђење 100 милиона евра за изградњу и реконструкцију тих објеката", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана