Вулин: Одлукама Уставног суда БиХ жели се развластити Српска

Срна
Вулин: Одлукама Уставног суда БиХ жели се развластити Српска

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас, поводом антидејтонског дјеловања Уставног суда БиХ, да свако смањивање, умањивање, пражњење капацитета Републике Српске представља озбиљну опасност за физички опстанак српског народа у БиХ.

Осврћући се на посљедњу одлуку Уставног суда БиХ који је оспорио Закон о пољопривредном земљишту Републике Српске, Вулин је оцијенио да се иде у правцу потпуног развлашћивања Републике Српске.
- Иде се на кршење Дејтонског мировног споразума, на то да Република Српска постане "празна љуштура" која ништа не гарантује својим грађанима - рекао је Вулин.

Он је нагласио да је прво донијета одлука да Република Српска нема право на свој датум и на свој празник.

-Сад сте донели другу одлуку по којој кажете да пољопривредно земљиште припада БиХ. Следећа одлука која се припрема је да све шуме и све воде припадану БиХ - указао је Вулин.

Према његовим ријечима, у Републици Српској нема рудника злата, али има хидроенергетског потенцијала, има шума, а ту је и Дрина.

- То су ствари које су предност Републике Српске. Сад ћете и то да им узмете? Како мислите да Република Српска ћути и посматра све то - упитао је Вулин.

Вулин је за телевизију "Пинк" рекао да је СДА на конгресу прије неколико мјесеци донијела платформу у којој се каже да је њихов стратешки циљ укидање Републике Српске, констатујући да то управо раде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана