Vulin: Odlukama Ustavnog suda BiH želi se razvlastiti Srpska

Srna
Vulin: Odlukama Ustavnog suda BiH želi se razvlastiti Srpska

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH, da svako smanjivanje, umanjivanje, pražnjenje kapaciteta Republike Srpske predstavlja ozbiljnu opasnost za fizički opstanak srpskog naroda u BiH.

Osvrćući se na posljednju odluku Ustavnog suda BiH koji je osporio Zakon o poljoprivrednom zemljištu Republike Srpske, Vulin je ocijenio da se ide u pravcu potpunog razvlašćivanja Republike Srpske.
- Ide se na kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, na to da Republika Srpska postane "prazna ljuštura" koja ništa ne garantuje svojim građanima - rekao je Vulin.

On je naglasio da je prvo donijeta odluka da Republika Srpska nema pravo na svoj datum i na svoj praznik.

-Sad ste doneli drugu odluku po kojoj kažete da poljoprivredno zemljište pripada BiH. Sledeća odluka koja se priprema je da sve šume i sve vode pripadanu BiH - ukazao je Vulin.

Prema njegovim riječima, u Republici Srpskoj nema rudnika zlata, ali ima hidroenergetskog potencijala, ima šuma, a tu je i Drina.

- To su stvari koje su prednost Republike Srpske. Sad ćete i to da im uzmete? Kako mislite da Republika Srpska ćuti i posmatra sve to - upitao je Vulin.

Vulin je za televiziju "Pink" rekao da je SDA na kongresu prije nekoliko mjeseci donijela platformu u kojoj se kaže da je njihov strateški cilj ukidanje Republike Srpske, konstatujući da to upravo rade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana