Вучић: Запошљавање и егзистенција највећи проблем Срба на Космету

Срна
Вучић: Запошљавање и егзистенција највећи проблем Срба на Космету

Грачаница - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су запошљавање и егзистенција највећи проблем Срба на Косову и Метохији, али да је задовољан јер су одлучни да остану и опстану на својим огњиштиме, те обећао да ће учинити све да се тим људима помогне у будућности.

Вучић, који је завршио посјету Косову и Метохији, рекао је да је задовољан тиме што је имао прилику да разговара са људима из Ораховца, Истока, Клине, Гораждевца и многих метохијских села, те из Косовског поморавља.

Он је напоменуо да је ограничен простор за дјеловање државе на Косову и Метохији.

"Наше поље деловања веома је ограничено. Радили смо на томе да људима обезбедимо мир и у томе смо успели", рекао је синоћ новинарима Вучић послије шесточасовног разговора са Србима јужно од Ибра, вођеним у Дому културе у Лапљем селу код Приштине.

Вучић је оцијенио да су на сјеверу Косова другачији проблеми у односу на јужни дио Косова и Метохије, али да је свуда присутно да су потребни мир и рационалан приступ, разговори са Албанцима и унутрашњи разговор.

Он је нагласио да се мора водити рачуна о томе колико се плата исплаћује истим лицима, да ли та лица имају примања и из Приштине док појединци немају никаква примања. "То је наш посао за наредни период", додао је Вучић.

Предсједник Србије захвалио је људима који су у великом броју дошли у Лапље Села да га дочекају, те истакао да је посао званичника Србије да више буду на Косову, као и да се морају подстаћи привредници да више уложе на Косово и Метохију, те да се види са Албанцима шта је подједнако добро или лоше да би боље живјели у будућности.

Он је поновио да је имао тежак састанак у Косовској Митровици и да је то био најинтимнији дијалог који могу да воде Срби, те да неће избјећи ниједан састанак да раговара о Косову И метохији да би се добро чули и видјели, јер су погледи упрти у Београд.

Вучића је у Лапљем Селу дочекало неколико хиљада Срба. Његово боравак обезбјеђивала је Косовска полицијска служба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана