Уставни суд БиХ одлучио: Сет закона о акцизама у складу са Уставом

Срна
Уставни суд БиХ одлучио: Сет закона о акцизама у складу са Уставом

Сарајево - Уставни суд Босне и Херцеговине одбио је захтјев деветнаест посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине за оцјену уставности Закона о измјенама и допунама Закона о акцизама, који је довео до повећања цијене горива у БиХ од 1. фебруара.

"Уставни суд Босне и Херцеговине је одбио захтјев деветнаест посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине за оцјену уставности Закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у Босни и Херцеговини, Закона о измјенама и допуни Закона о уплатама на јединствени рачун и расподјели прихода и Закона о измјени Закона о систему индиректног опорезивања у Босни и Херцеговини јер је утврдио да су Закон о измјенама и допунама Закона о акцизама у Босни и Херцеговини, Закон о измјенама и допуни Закона о уплатама на јединствени рачун и расподјели прихода и Закон о измјени Закона о систему индиректног опорезивања у Босни и Херцеговини у складу са чл. И/2, ИВ и В/4. Устава Босне и Херцеговине", саопштено је из Уставног суда БиХ након 108. пленарне сједнице.

Одлука ће подносиоцима бити достављена у року од мјесец дана и објављена на интернетској страници Уставног суда Босне и Херцеговине.

Подсјетимо, захтјев за оцјену уставности поднијели су посланици Младен Босић, Александра Пандуревић, Борислав Бојић, Ненад Лалић, Момчило Новаковић, Ђорђо Крчмар, Жељко Комшић, Дамир Бећировић, Маја Гасал-Вражалица, Менсура Бегановић, Ханка Вајзовић, Саша Магазиновић, Денис Бећировић, Мирсад Мешић, Сенад Шепић, Салко Соколовић, Садик Ахметовић, Јасмин Емрић и Заим Бацковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана