Ухапшен Амар Арсланагић, бивши директор »Босналијека«, и још 4 особе

Avaz.ba
Ухапшен Амар Арсланагић, бивши директор »Босналијека«, и још 4 особе

Сарајево - Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (SIPA), уз пружање помоћи припадника МУП-а Кантона Сарајево и других партнерских агенција, данас у оквиру акције кодног назива "Buyer" врше претресе више локација на подручју Сарајева.

По налогу Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, а у сарадњи са SIPA, МУП КС и Порезном управом Федерације, слободе су лишени: Амар Арсланагић, бивши директор у "Босналијеку", Шефик Ханџић, бивши директор за финансије, Аида Селвић,  Изет Арсланагић и Јасмин Шепо, саопштено је из Кантоналног тужилаштва.

Тужилаштво Кантона Сарајево и SIPA предузимају мјере на проналаску и других осумњичених.

Како је саопштено из SIPA, акцији је претходила вишемјесечна сложена криминалистичка истрага у оквиру које су документоване незаконите активности у фирми "Босналијек" Сарајево.

За осумњичене обухваћене истрагом постоји основ сумње да су починили кривично дјело организовани криминал, а у вези с кривичним дјелима злоупотреба положаја или овлаштења, пореска утаја, фалсификовање службене исправе, као и кривичним дјелом склапање штетног уговора. Као упосленици фирме "Босналијек" дд Сарајево, "Брштаница" доо Сарајево и "Царпе Дием" Сарајево на овај начин су оштетили "Босналијек" дд Сарајево, буџет ФБиХ и буџет Кантона Сарајево за милионске износе у новцу, пише Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана