Тужилаштво ћути о терористичком нападу у Зворнику

Г. М.
Тужилаштво ћути о терористичком нападу у Зворнику

Зворник - Испред Полицијске станице Зворник и на гробљу у Каракају јуче је положено цвијеће и служен помен полицајцу Драгану Ђурићу који је прије двије године убијен у терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику.

На Ђурића је 27. априла 2015. године пуцао терориста Нердин Ибрић који је том приликом ранио полицајце Стеву Миловановића и Жељка Гајића. Ибрић је након тога погинуо у размјени ватре са полицијом, али овај догађај ни данас није до краја расвијетљен.

Почаст убијеном одали су чланови породице, директор Полиције РС Дарко Ћулум, начелник Полицијске управе Зворник Горан Абазовић, те представници Полицијске станице и Градског удружења ратних војних инвалида.

Брат убијеног полицајца Анђелко Ђурић рекао је да је породица Ђурић незадовољна радом Тужилаштва БиХ које се ни након двије године није огласило о том предмету.

- Породица Ђурић изгубила је свог члана, који је био млад и недужан - рекао је Ђурић и захвалио МУП-у РС на омогућеном запослењу чиме је директно дата подршка породици убијеног полицајца.

Абазовић је нагласио да је полицајац Ђурић био предан послу и изузетан професионалац.

- Иако су прошле двије године од овог терористичког напада, судског епилога још нема, што нам тешко пада - рекао је Абазовић.

Ћулум је истакао да послије терористичких напада на полицијску станицу, као и на припаднике Оружаних снага у Сарајеву свима треба да буде јасно да у БиХ постоје опасност и ризик од тероризма.

- МУП РС је препознао опасности од тероризма и зато је створио организациону структуру и капацитет за борбу против тероризма - рекао је Ћулум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана