Свечани дефиле сели на улице Источног Сарајева?

В. К. С.
Свечани дефиле сели на улице Источног Сарајева?

БАЊАЛУКА - Свечани дефиле, у оквиру прославе 9. јануара - Дана Републике Српске, наредне године могао би бити одржан у Источном Сарајеву, сазнаје „Глас Српске".

- Још се разматра та опција, али смо, мислим, веома близу одлуке да дефиле на крају и буде на истоку Српске - истакао је саговорник „Гласа".

Првом сједницом Одбора за прославу Дана Републике, одржаном половином новембра, предсједавао је предсједник Српске Милорад Додик.

На сједници, која је одржана у Палати Републике,  конституисан је Одбор за прославу тог Дана, усвојен приједлог Програма прославе и формирана Радна група за припрему и реализацију прославе Дана Републике.

Планом који је објављен на званичној страници предсједника Републике је тада објављено да ће централни догађаји поводом прославе Дана Републике бити свечани дефиле на бањалучком Тргу Крајине, свечана академија у спортској дворани „Борик" и свечани пријем у Административном центру Владе Републике Српске.

Програмом је предвиђена додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима која ће бити уприличена у Културном центру Бански двор, као и полагање вијенаца и цвијећа на Споменик палим борцима Војске РС, српском војничком спомен-гробљу "Мали Зејтинлик", Споменик борцима НОР-а, Спомен-костурници, Споменику бањалучким бебама и на спомен-обиљежју бившег предсједника Републике Српске др Милана Јелића.

Дан Републике Српске, односно њен 31. рођендан биће обиљежен у свим градовима и општинама Српске као и у Брчко Дистрикту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана