Свако ко улази у БиХ мора 14 дана у карантин

Срна
Свако ко улази у БиХ мора 14 дана у карантин

САРАЈЕВО - Република Српска и Федерација БиХ (ФБиХ) усагласиле су план дјеловања и свако ко улази у БиХ ће морати 14 дана у карантин, рекао је министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић.

Радончић је на конференцији за новинаре рекао да је то ријешено закључцима на јучерашњој сједници Предсједништва БиХ.

Он је нагласио да је Република Српска радила на један начин, а ФБиХ на други, а сада ће све бити доведено на исту раван и сви који дођу у БиХ морају 14 дана или у шатор или у најближи општински карантин који буде отворен.

Када је ријеч о организовању летова у смислу репатријације, Радончић је навео да у Савјету министара имају једну врсту правне недоумице, јер министар финансија и трезора Вјекослав Беванда и министри из реда хрватског народа сматрају да се надлежност не односи на ту врсту летова и да сваки лет који значи потенцијалну опасност мора да одобри Савјет министара, а не министар безбједности.

Према његовим ријечима, постоје два модуса - да Савјет министара на својој одлуци допуни једну реченицу да хумани летови подразумијевају репатријацију грађана БиХ, а други је да се организује телефонска сједница за сваки лет.

“Сада је ситуација таква да морамо водити рачуна о легалности поступка”, рекао је Радончић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана