Svako ko ulazi u BiH mora 14 dana u karantin

Srna
Svako ko ulazi u BiH mora 14 dana u karantin

SARAJEVO - Republika Srpska i Federacija BiH (FBiH) usaglasile su plan djelovanja i svako ko ulazi u BiH će morati 14 dana u karantin, rekao je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić.

Radončić je na konferenciji za novinare rekao da je to riješeno zaključcima na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva BiH.

On je naglasio da je Republika Srpska radila na jedan način, a FBiH na drugi, a sada će sve biti dovedeno na istu ravan i svi koji dođu u BiH moraju 14 dana ili u šator ili u najbliži opštinski karantin koji bude otvoren.

Kada je riječ o organizovanju letova u smislu repatrijacije, Radončić je naveo da u Savjetu ministara imaju jednu vrstu pravne nedoumice, jer ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministri iz reda hrvatskog naroda smatraju da se nadležnost ne odnosi na tu vrstu letova i da svaki let koji znači potencijalnu opasnost mora da odobri Savjet ministara, a ne ministar bezbjednosti.

Prema njegovim riječima, postoje dva modusa - da Savjet ministara na svojoj odluci dopuni jednu rečenicu da humani letovi podrazumijevaju repatrijaciju građana BiH, a drugi je da se organizuje telefonska sjednica za svaki let.

“Sada je situacija takva da moramo voditi računa o legalnosti postupka”, rekao je Radončić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana