Шпирић: Кандидатски статус чека изборе у СДА

Срна
Шпирић: Кандидатски статус чека изборе у СДА

Бањалука - Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је данас да главна преокупација политичких актера из Федерације БиХ није како доћи до статуса кандидата за чланство БиХ у Европској унији, већ ко ће бити кандидат за предсједника СДА.

“Такав 'кандидатски статус' држи као таоце све актере у БиХ и баца у сјену извјештај Европске комисије о напретку БиХ и њихове препоруке да буде формирана власт и настављени реформски процеси. Нама је јасно да сви процеси стоје док СДА не ријеши питање свог руководства или док не растури кантоналне владе, које су формиране без њеног учешћа, посебно у Сарајевском кантону”, рекао је Шпирић Срни.

Према његовим ријечима, право питање је до када ће Брисел толерисати одлагање формирања власти на свим нивоима у складу с изборним резултатима и уставним надлежностим јер је то једина гаранција да се може дати институционални одговор на изазове који стоје у мапи пута из Брисела.

“Република Српска већ седам мјесеци, без условљавања, чека да јој се пружи прилика да учествује у том институционалном одговору за европски пут”, поручио је Шпирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана