Скака предат тужиоцу, Тужилаштво Кантона Сарајево открило за шта га терети

ГС
Foto: Дневни Аваз

САРАЈЕВО - Актуелни амбасадор БиХ у Катару и бивши градоначелник Сарајева Абдулах Скака предат је данас у подневним часовима у Тужилаштво Кантона Сарајево, након што су га јуче ухапсили припадници кантоналног МУП-а у акцији кодног назива "Визионар".

Скаки, који је ухапшен јуче, ће бити одређено задржавање 24 сата до одлуке о евентуалном одређивању притвора.

Аакција"Визионар" се спроводи због сумње у почињење више кривичних дјела.

Скаку Тужилаштво Кантона Сарајево терети за низ незаконитости у вријеме док је био на челу Сарајева.

 -Тужилаштво КС терети га за незаконито запошљавање четири савјетника, незаконито трошење новца из буџета града. Терети се и за давање дара у вези с избором предсједавајућег Градског вијећа, а све како Богић Богићевић не би могао бити изабран за градоначелника Сарајева, односно како би себи издејствовао други мандат на тој позицији - рекли су за “Независне новине” из Кантоналног тужилаштва.

Како су додали, сумњичи се и да је грант средства давао њему блиским невладиним организацијама у којима су били ангажовани чланови његове породице.

-.Терети се и за кривотворење финансијских извјештаја у којима није приказивао донације које је град добио. Под истрагом је и због незаконитог одобравања средстава града Сарајева за изградњу расвјете у викенад насељу Рајски До у општини Трново у Републици Српској, гдје се налази и његова викендица, те због кривотворења документације у вези са довођењем пријекта болида Формуле Е –нагласили су у тужилаштву.

На основу запримљених пријава у протеклих неколико година у Кантоналном тужилаштву у Сарајеву је формирано неколико предмета против Скаке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана