Синиша Гатарић, кандидат СДС-а за начелника Прњавора: Имамо конкретна дјела, а не фикције

Ведрана Кулага
Синиша Гатарић, кандидат СДС-а за начелника Прњавора: Имамо конкретна дјела, а не фикције

Дјелима смо показали грађанима Прњавора шта можемо да урадимо, а желимо да тај посао наставимо барем у још једном мандату, каже кандидат СДС-а за начелника те општине Синиша Гатарић.

* ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих локалних избора и шта ће они донијети становницима Ваше општине?

ГАТАРИЋ: Очекујем да ће грађани препознати дјела која су учињена током протекле четири године. Ријешен је проблем снабдијевања водом, добили смо нову основну школу и два вртића, уредили смо круг Дома здравља и ријешили многе инфраструктурне ствари у мјесним заједницама. Грађани сада имају прилику да бирају између двије опције. Једна је она која је била на власти четири године прије нас, која је потрошила огромна средства и оставила велике дугове, а прстом не могу показати шта су направили. Друга опција смо ми, који смо за ове четири године смањили дугове и остварили суфицит, тако да очекујемо побједу СДС-а са партнерима на оба нивоа.

* ГЛАС: Шта је у основи Вашег програма и за шта ћете се залагати?

ГАТАРИЋ: Прво ћемо спровести изборе у савјетима мјесних заједница да бисмо добили легалне представнике и глас људи са терена. У градском подручју ћемо наставити са рјешавањем животних проблема и завршити канализацију. Све улице морају бити асфалтиране и изграђени тротоари и расвјета, морамо да ријешимо централну пјешачку зону и многе друге ствари да Прњавор не би имао карактер касабе већ модерног европског града. Имамо многе идеје и циљеве на којима ћемо радити за наше грађане.

* ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако побиједите на изборима?

ГАТАРИЋ: Наставићу са радом. Почињемо припреме за идућу годину, а на том путу је важно формирање нове стабилне скупштинске већине и доношење најважнијег документа - буџета за 2017. годину.

* ГЛАС: Зашто грађани треба да гласају за Вас, а не за друге кандидате?

ГАТАРИЋ: Одговор даје наш слоган - "Дјелима за Прњавор". Иза себе имамо дјела која се виде, успјех када је у питању финансијска стабилност општине и јасну визију која ћемо дјела убудуће делегирати. То је сасвим довољно да људи бирају између нечега што је видљиво и опипљиво са једне и фикције и обећања са друге стране.

* ГЛАС: Како бисте оцијенили противкандидате?

ГАТАРИЋ: Дарко Томаш је образован, али човјек који није искористио прилику у мандату начелника, јер је општину страшно задужио, а бојим се да ту прилику није искористио ни као директор Фонда здравственог осигурања РС, јер је оставио дуг од 528 милиона КМ. Ако узмемо у обзир да је цијена аутопута Добој - Прњавор 360 милиона, значи да је дуг већи него једна и по дужина аутопута. Цијеним га и поштујем као човјека који је из мог мјеста, али послове које је радио није добро радио, а то показују резултати.

Обећања

* ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећања ако побиједите?

ГАТАРИЋ: Анализа платформе СНСД-а и мог противкандидата у његовом мандату и моје платформе у мом мандату, коју су спровеле независне институције, говори да је Дарко Томаш у свом мандату испунио 2,2 одсто обећања, а ја више од 82 одсто. Људи знају да тешко обећавам, али да оно што обећам и урадим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана