Шеик Ирман Хосеин: Исламска држава против приближавања православних и муслимана

Срна
Шеик Ирман Хосеин: Исламска држава против приближавања православних и муслимана

Београд - Угледни исламски вјероучитељ шеик Имран Хосеин оцијенио је да је у току велико приближавање православних и муслимана, али да "Исламска држава", које је одговорна за масакре у Европи, покушава то да спријечи.

Хосеин, који је био против доношења резолуције у УН о наводном српском геноциду у Сребреници, рекао је да је организацију "Исламска држава" створио турски лидер Реџеп Тајип Ердоган уз помоћ оних који годинама ратују против правог ислама и православног хришћанства.


Он је рекао за "Вечерње новости" да би велики сукоб свјетских размјера могао да почне ускоро и да би на једној страни били Русија, сви православни и муслимани, чији мозгови нису испрани, а на другој муслимани, који би ратовали за интересе моћних владара свијета.

Хосеин је навео да би када се "варница великог рата упали", што, како каже, може да буде на територији сјеверног Ирака или Сирије, за то била окривљена Русија, против које се води страшан пропагандни рат.

Наводећи да је пуч у Турској био чудан, шеик Хосеин је рекао да не искључује могућност да турска чак изађе из НАТО-а, како би се приближила Русији.

"Сигуран сам да Ердоган нуди Москви жданајске даровеж и намјерава да одигра улогу жтројанског коњаж у предстојећим сукобима", рекао је Хосеин и додао да "цијелу причу воде Американци".

Он је оцијенио да Ердоган жели да створи калифатски уређену државу, у којој би био главни калиф, те да покушава да се наметне као вођа муслиманима, најприје на Блиском истоку, а потом и у свијету.

"Потребан је неко ко има ауторитет да поведе велику масу људи у конфликт, у којем, према Курану и Библији, не могу да однесу побједу", каже шеик Хосеин.

Говорећи о односу НАТО-а и муслимана, он је навео да муслимани знају под чијим бомбама гину њихови синови, али да, нажалост, већина муслиманских влада настаје у Вашингтону.

"Најгора ситуација је у земљама залива, гдје је муслиманима испран мозак да ратују против Русије која жели да спријечи велико крвопролиће какво проричу и Куран и Библија", рекао је Хосеин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана