Сарајлић у Представничком дому давио Ахметовића!

Nezavisne.com
Сарајлић у Представничком дому давио Ахметовића!

Сарајево - Информације да у Клубу СДА више нема јединства показале су се потпуно тачним данас у току састанка Клуба СДА у Представничком дому БиХ, гдје је дошло до физичког и вербалног сукоба посланика Садика Ахметовића и Асима Сарајлића.

Сарајлић је, како је један од званичника СДА рекао "Независним", физички насрнуо на Садика Ахметовића те га почео давити.

Ову информацију потврдио је и Ахметовић казавши да је тачно да га је физички напао Асим Сарајлић, посланик и замјеник предсједника СДА, због тога што је гласао за иницијативу Николе Шпирића, посланика СНСД-а, да Вијеће министара БиХ достави реформску агенду посланицима како би они расправљали о њој.

"Разочаран сам и тешко ми је. Сукоб је избио због тога што сам био за ту иницијативу. Да је није Никола Шпирић предложио, ја бих то урадио сам. Нисам имао став Клуба о томе", рекао је "Независним" Ахметовић и додао да је од деведесетих година у политици те да је био у разним скупштинама и парламентима, али да му се овако нешто није десило.

"Био сам у Сребреници у Скупштини, био сам у Бањалуци. Увијек сам говорио што сам мислио и осјећао и никад ми се овако нешто није десило. Тешко ми је што ме напао неко из моје странке, коју волим и осјећам, али ето", каже Ахметовић.

У помоћ су му, како каже, прискочили Сенад Шепић и Шемсудин Мехмедовић.

До сукоба је дошло након што су у Клубу СДА, осим агенде, отворене и друге теме, конгрес СДА, избор руководства те је у једном тренутку Ахметовић рекао Сарајлићу да му је више доста приче о Бакиру Изетбеговићу и Џеваду Махмутовићу.

Сарајлић је тада скочио, пришао Ахметовићу и уз ријечи "немој ти мени на мога предсједника и ко си ти да говориш о мом предсједнику" почео да га дави.

"Ахметовић је тада рекао Сарајлићу 'мени нису ништа могли ни у Сребреници ни сада након тога, а не такви као ти'", казао је "Независним" извор из СДА.

Како сазнајемо након тог вербалног и физичког обрачуна Сарајлић се извињавао, а данас се није јављао на позиве "Независних".

Подсјећања ради, четворица заступника СДА Шемсудин Мехмедовић, Садик Ахметовић, Салко Соколовић и Сенад Шепић почетком мјесеца објавили су да активности унутар парламента неће подредити жељама Бакира Изетбеговића, лидера СДА, те да ће гласати за све што је искључиво у интересу државе и грађана БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана