Радончић свједочио у случају против Насера Кељмендија у Приштини

klix.ba
Радончић свједочио у случају против Насера Кељмендија у Приштини

Приштина - Предсједник Савеза за бољу будућност Босне и Херцеговине свједочи у случају Насера Кељмендија којег се терети за организирани криминал, убиство и трговину дрогом.

На Основном суду у Приштини данас је свједочио Фахрудин Радончић, предсједник Савеза за бољу будућност Босне и Херцеговине и делегат у Дому народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, у случају Насера Кељмендија којег се терети за дјела организираног криминала, тешко убиство и трговину дрогом.


Предвиђено је да Радончићево свједочење траје три дана, преноси Ал Јазеера.

Почетком 2015. године први пут је најављено да ће Радончић свједочити у овом случају, а његово свједочење је неколико пута одгађано.

Кељменди је ухапшен 2013. године на основу налога који је издао тужилац ЕУЛЕЏ-а из Уреда специјалног тужиоца Косова, који је покренуо истрагу у овом случају, а за иста кривчна дјела за која је оптужен и у Босни и Херцеговини.

"То су дјела организованог криминала, трговина дрогом те дјело тешког убиства Рамиза Делалића у Сарајеву 2007. године. Оптужница је фокусирана на двије области - Делалићево убиство и оно за шта тужиоци кажу да је била Кељмендијева главна дјелатност - трговина великим количинама дроге", извјештава из Приштине репортер Ал Јазеере Авни Ахметај.

Суђење је почело почетком прошле године, а Кељменди се изјаснио да није крив ни по једној тачки оптужнице.

"До сада су сведочили бројни сведоци из Босне и Херцеговине, али сведочење Фахрудина Радончића, неколико пута одгођено, сматра се веома важним за ово суђење. Кељменди се од 2012. године налази на црној листи САД-а, где је означен као један од најопаснијих наркодилера на Балкану", јавља Ахметај.

Специјални тужилац Ендрју Хјугс Радончића је питао на који начин је купио одређену некретнину у Сарајеву и да ли је за то платио кешом.

"Ја бих од господина тужиоца очекивао да постави озбиљна питања. Ми плаћамо све преко рачуна, ми не радимо с кешом", одоговорио је Радончић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана