Радојичић : Политичко Сарајево опструише избор директора РАК-а

Срна
Радојичић : Политичко Сарајево опструише избор директора РАК-а

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић сматра да политички кругови у Сарајеву покушавају да продуже статус кво на челу Регулаторне агенција за телекомуникације /РАК/ БиХ.

"Покушава се задржати статус постојећег директора РАК-а, који траје од оснивања ове институције", рекао је Радојичић данас новинарима у Бањалуци.

Он је рекао да је директор РАК-а БиХ нелегално више година на овој позицији, јер му је истекао мандат, те се на све могуће начине покушава опструисати избор новог директора.

"Био бих позитивно изненађен уколико би Савјет министара БиХ коначно именовао новог директора РАК-а, који је једногласно предложен од Савјета РАК-а", закључио је Радојичић.

Савјет РАК-а за новог директора ове институције предложио је Срђана Рајчевића. О овом приједлогу сутра би требало да се изјасни Савјет министара БиХ. /крај/мис/вј

Радојичић: У Кнежеву флагрантно кршење прописа и закона

Потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић рекао је да случај нефункционисања општине Кнежево/Скендер Вакуф представља примјер флагрантног кршења више прописа и закона.

"Пошто је начелник општине Кнежево из НДП-а, замислите како би реаговао Драган Чавић да му ја закључам Народну скупштину Републике Српске на годину дана да не уђе. Тражио би NATO интервенцију овдје", рекао је Радојичић данас новинарима у Бањалуци.

Радојичић је навео да је Чавићев начелник општине Кнежево Боре Шкељић закључао Скупштину општине и није дозволио одборницима преко годину дана да уђу и раде свој посао.

"Тога нема ни у једној демократској земљи и то је само показатељ како се понаша одређена политичка партија, јер ви ако хоћете да радите пустили бисте одборнике, без обзира ко је сачинио скупштинску већину, да раде", нагласио је Радојичић.

Он је рекао да је начелник општине Кнежево свјесно опструисао блокирао рад.

"У општини Кнежево постоји нека скупштинска већина која треба да ради свој посао. Општина има своје надлежности, од усвајања буџета па надаље, и ако она не ради оно што је у њеној надлежности не могу да раде комуналне службе и не могу грађани да рјешавају своје проблеме", додао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана