ПУП: МУП да заштити Стеванчевића

Срна
ПУП: МУП да заштити Стеванчевића

Бањалука - Предсједништво Главног одбора Партије уједињених пензионера /ПУП/ најоштрије осуђује вербални напад и озбиљне пријетње упућене народном посланику Илији Стеванчевићу и захтијева од Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске да предузме адекватне мјере заштите Стеванчевића.

"Ако иза овог напада стоји било која партија из Савеза за промјене, онда је то жалосно, ружно и тужно", истиче се у саопштењу ПУП-а.

ПУП захтијева од МУП-а да их обавијести које су мјере предузете у складу са законом. 

Предсједништво Главног одбора ПУП-а изразило је наду да политичке партије из опозиције немају везе са овим нападом, односно подстрекавањем. 

Посланик ПУП-а у Народној скупштини Републике Српске Илија Стеванчевић потврдио је раније Срни да му је јуче у Бањалуци пријетило њему непознато лице. 

Стеванчевић је рекао да му је то лице пријетило да неће смјети слободно да се креће по граду, да га је вријеђало и, између осталог, говорило "Издао си нас...". 

Срна незванично сазнаје да је полиција ухапсила Радована Пеаковића /65/ из Бањалуке због сумње да је вербално пријетио Стеванчевићу, а очекује се да у вези овог случаја буду саслушана још три лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана