Потврђен нови Савјет министара

Г.С.
Потврђен нови Савјет министара

САРАЈЕВО - Након потврђивања именовања у Представничком дому Парламентарне скупштине, именовани чланови Савјета министара предвођени предсједавајућим ове институције Зораном Тегелтијом положили су заклетву.

За министра иностраних послова именована је Бисера Турковић, министра спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац, министра финансија и трезора Вјекослав Бевавда, министра комуникација и транспорта Војин Митровић те министра цивилних послова Анкиц Гудељевић.

За министра правде именован је Јосип Грубеша, министра безбједности Фахрудин Радончић, те Сифет Поџић за министра одбране.

Јосип Бркић именован је за замјеника министра спољних послова, Љиљана Ловрић за замјеника министра спољне трговине и економских односа, Хазим Ранчић за замјеника министра финансија и трезора, Неџад Бранковић за замјеника министра комуникација и транспорта, а Синиша Илић за замјеника министра цивилниџ послова.

За замјеника министра за људска права и избјеглице именован је Џевад Махмутовић, за замјеника министра правде Незир Пивић, за замјеника министра одбране Мијо Крешић и за замјеника министра одбране Мирко Околић.

За замјенике предсједавајућег Савјета министара именовани су Беванда и Турковићева.

Преостало је да буду именовани министар за људска права и избјеглице, те замјеник министра безбједности како би Савјет министара био комплетан.

Овим је закључена хитна сједница Представничког дома, након које би Савјет министара требало да оџи своју прву сједницу у новом саставу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана