Одбијено 25 захтјева за поновно бројање

Срна
Одбијено 25 захтјева за поновно бројање

Сарајево - Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ данас је у Сарајеву одбацила 25 захтјева за поновно бројање гласачких листића на појединим бирачким мјестима уз образложење да су непотпуни или су их поднијела неовлаштена лица.

ЦИК ће размотрити наводе из тих захтјева и ако буде основа наредиће по службеној дужности поновно бројање.

Данас је истекао рок од три дана од објављивања утврђених резултата локалних избора за подношење захтјева за поновно бројање гласова, а према непотпуним подацима, ЦИК је примио више стотина поднесака.

Захтјев за поновно бројање у име политичке странке могао је поднијети искључиво предсједник политичког субјекта, а у име коалиције предсједник једне од странака чланица коалиције.

ЦИК БиХ одбио је као неосноване четири жалбе Покрета "Успјешна Српска" на одлуке Градске изборне комисије Бијељина, при чему је за једну одлучено да буде прослијеђена Тужилаштву БиХ.

Ријеч је о случају лица код којег је пронађено више личних карата и које је саслушано у Центру јавне безбједности Бијељина.

Комисија је на данашњој сједници одбила као неоснована и два приговора СНСД-а у вези са медијским садржајима емитованим у вријеме изборне тишине.

Први приговор тиче се снимка Скупштине СДС-а одржане 27. августа, а која је емитована на БНТВ, а за шта је утврђено да није плаћени прилог.

Други приговор односио се на емисију ИН телевизије из Бијељине у којој је гостовао кандидат Савеза за промјене за начелника Бијељине Мићо Мићић и у овом случају је утврђено да је Мићић представљен као актуелни начелник, а не као кандидат на изборима.

Комисија је донијела одлуку о измјени резултата локалних избора за Општинско вијеће Јабланица пошто је утврђено да је независни кандидат Шефик Гусић прешао изборни праг од три одсто.

Овом одлуком СДП-у БиХ припадају три умјесто раније утврђена четири мандата у Јабланици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана