Независни одбор оцијенио кандидате за шефове полицијских тијела

ГС
Независни одбор оцијенио кандидате за шефове полицијских тијела

Након што је Независни одбор Парламента БиХ интервјуисао кандидате за челнике државних полицијских агенција и оцијенио најбоље, листа успјешних кандидата упућена је Савјету министара БиХ.

 Независни одбор Парламента Босне и Херцеговине процес избора руководећих особа полицијских агенција привео је крају те је сада листа најбољих кандидата достављена Савјету министара како би се са листе успјешних именовали они који ће у наредном периоду обнашати руководеће функције директора и замјеника директора полицијских тијела БиХ.

Кандидати ће бити именовани на позиције директора и замјенике директора у СИПА-и, Граничној полицији и Дирекцији за координацију полицијских тијела.

Како сазнаје Клиx.ба, најбољи кандидати за замјеника директора СИПА-е су Зоран Галић са 83,33 бодова који тренутно обнаша функцију директора Граничне полиције БиХ и Владимир Потловић са 61,11 бодова.

Оцијењени као најбољи кандидати за директора Граничне полиције су Роберт Перић (90,55 бодова) и Мирко Купрешаковић (67,77 бодова), а за позицију замјеника Фахрудин Халач (78,88 бодова) и Амра Аљић (65 бодова).

Као најбољи кандидати за позицију директора Дирекције за координацију полицијских тијела оцијењени су Мирсад Ђелиловић (90 бодова) и Енсад Корман (65,55 бодова), а за замјенике директора Горан Амиџић (84,44 бодова), Ђуро Кнежевић (83,88 бодова), Драган Кулић (82,22 бодова), Ранко Вуковић (81,11 бодова) и Ивица Бошњак (62,22 бодова).

Независни одбор државног парламента након што сачини ранг листу успјешних кандидата, према редовној процедури листу шаље министру безбједности Босне и Херцеговине који приједлог упућује Савјетуминистара БиХ.

На јавни конкурс за избор руководства полицијских агенција на нивоу БиХ стигла је 21 пријава за шест позиција, а већина кандидата аплицирала је на више позиција.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана