Миливојевић: Јака Република Српска важна за све Србе

Срна
Миливојевић: Јака Република Српска важна за све Србе

МОСТАР - Мостарски Срби честитали су Дан и 30. рођендан Републике Српске предсједнику Српске Жељки Цвијановић, српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, те свим грађанима и онима који Републику носе у срцу, поручујући да је јака Српска важна за све Србе.

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић, уз честитке Цвијановићевој и грађанима Републике Српске за Дан Републике, пожелио је српском народу да увијек иза себе и уз себе има јаку и стабилну Републику Српску.

Он је истакао да је њима у Федерацији БиХ /ФБиХ/ од посебне важности управо јака и стабилна Република Српска, јер скоро све што су успјели урадити, обновити, заштитити, изградити, а ради се о култури, историји, инфраструктури, приватним и друштвеним објектима, углавном је урађено средствима и подршком Српске, али и Србије.

“Зато желим нам свима да у будућности наставимо заједно радити на добробит наше заједнице и свих који живимо на овим просторима његујући добре и хармоничне односе и тиме доприносити бољем животу наших суграђана”, нагласио је Миливојевић.

Предсједник Српског пјевачког и културно-умјетничког друштва “Гусле” Мостар Радислав Тубић нагласио је да је јака Република Српска једина гаранција опстанка Срба у ФБиХ.

“У прошлом времену показало се да једино Република Српска и Србија воде рачуна о свом народу у ФБиХ кроз помоћ у сваком смислу, кроз конкретне пројекте за опстанак српског народа. Да није било јаке Републике Српске, Срба у Мостару и Федерацији не би било”, навео је Тубић.

Предсједник мостарског Градског одбор Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Сања Бјелица Шаговновић нагласила је да Срби повратници у Мостар воле Републику Српску подједнако као и њени грађани, нагласивши да су и они учествовали у стварању и да је велики број Срба Мостара уградио животе у темеље Српске.

“Срби повратници у Мостар доживљавају Српску као своју. Јака Република Српска и њене институције су гаранција равноправности и опстанка и Срба у ФБиХ, очувања нашег идентитета, језика, културе, историје”, рекла је она, честитајући празник званичницима и грађанима Српске.

Она је подсјетила да се уз подршку Републике Српске и Србије обнављају српске богомоље у долини Неретве, те функционишу институције и удружења са српским предзнаком.

Представници српских институција и удружења из Мостара поручили су да остају привржени Републици Српској и Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана