Milivojević: Jaka Republika Srpska važna za sve Srbe

Srna
Milivojević: Jaka Republika Srpska važna za sve Srbe

MOSTAR - Mostarski Srbi čestitali su Dan i 30. rođendan Republike Srpske predsjedniku Srpske Željki Cvijanović, srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, te svim građanima i onima koji Republiku nose u srcu, poručujući da je jaka Srpska važna za sve Srbe.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević, uz čestitke Cvijanovićevoj i građanima Republike Srpske za Dan Republike, poželio je srpskom narodu da uvijek iza sebe i uz sebe ima jaku i stabilnu Republiku Srpsku.

On je istakao da je njima u Federaciji BiH /FBiH/ od posebne važnosti upravo jaka i stabilna Republika Srpska, jer skoro sve što su uspjeli uraditi, obnoviti, zaštititi, izgraditi, a radi se o kulturi, istoriji, infrastrukturi, privatnim i društvenim objektima, uglavnom je urađeno sredstvima i podrškom Srpske, ali i Srbije.

“Zato želim nam svima da u budućnosti nastavimo zajedno raditi na dobrobit naše zajednice i svih koji živimo na ovim prostorima njegujući dobre i harmonične odnose i time doprinositi boljem životu naših sugrađana”, naglasio je Milivojević.

Predsjednik Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva “Gusle” Mostar Radislav Tubić naglasio je da je jaka Republika Srpska jedina garancija opstanka Srba u FBiH.

“U prošlom vremenu pokazalo se da jedino Republika Srpska i Srbija vode računa o svom narodu u FBiH kroz pomoć u svakom smislu, kroz konkretne projekte za opstanak srpskog naroda. Da nije bilo jake Republike Srpske, Srba u Mostaru i Federaciji ne bi bilo”, naveo je Tubić.

Predsjednik mostarskog Gradskog odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Sanja Bjelica Šagovnović naglasila je da Srbi povratnici u Mostar vole Republiku Srpsku podjednako kao i njeni građani, naglasivši da su i oni učestvovali u stvaranju i da je veliki broj Srba Mostara ugradio živote u temelje Srpske.

“Srbi povratnici u Mostar doživljavaju Srpsku kao svoju. Jaka Republika Srpska i njene institucije su garancija ravnopravnosti i opstanka i Srba u FBiH, očuvanja našeg identiteta, jezika, kulture, istorije”, rekla je ona, čestitajući praznik zvaničnicima i građanima Srpske.

Ona je podsjetila da se uz podršku Republike Srpske i Srbije obnavljaju srpske bogomolje u dolini Neretve, te funkcionišu institucije i udruženja sa srpskim predznakom.

Predstavnici srpskih institucija i udruženja iz Mostara poručili su da ostaju privrženi Republici Srpskoj i Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana