Милић појаснио када би могло да дође до ванредног повећања пензија

Срна
Foto: Срна

ТЕСЛИЋ - За ванредно повећање пензија потребно је обезбиједити потребне предуслове, рекао је директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) Републике Српске Младен Милић.

Милић је рекао и да Влада Републике Српске, као и свих претходних година, прати стање када је ријеч о приходима по основу доприноса за пензијско-инвалидско осигурање и уопште приходима када је ријеч о буџету Републике Српске.

“Уколико се обезбиједе, као што је било и претходних година, реални извори финансирања и повећа приход по основу доприноса, нема разлога да не буде неког ванредног повећања”, рекао је Милић новинарима у Теслићу, гдје је у току сједница Управног одбора Удружења пензионера Републике Српске.

Он је навео да показатељи првог квартала указују да је буџет Фонда ПИО у минусу, те изразио очекивање да би други квартал то требао да “попегла”, док би трећи и четврти квартали требали знатно да смање тај недостајући минус.

Милић је додао да је ријеч о уобичајеној ситуацији за први квартал када су приходи нижи у односу на други, трећи, а нарочито за четврти квартал. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана