Милбауеру уговор за штампање пасоша

Г. М.
Милбауеру уговор за штампање пасоша

Бањалука - Канцеларија за разматрање жалби БиХ одбила је као неосновану жалбу француске фирме "Џемалто", четврту по реду, на избор њемачке компаније "Милбауер" за најповољнијег понуђача на тендеру за штампање пасоша.

"Милбауер", чија је понуда вриједна 26 милиона КМ, је као најповољнијег понуђача на тендеру изабрала комисија Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) БиХ. "Џемалто" је оспоравао квалификацију изабраног понуђача, иако на то нема право јер се није ни пријавио на тендер, већ је само преузео тендерску документацију. Тендер је затворен 23. новембра прошле године, након бројних прекида због жалби "Џемалта".

Директор ИДДЕЕА Ариф Нанић каже да им је одлука Канцеларије за разматрање жалби достављена у понедјељак.

- Одбијањем и те жалбе поступак набавке пасошких књижица је окончан. У међувремену смо добили и мишљење Правобранилаштва БиХ и упутили позив "Милбауеру" да нам достави банковне гаранције како бисмо могли да приступимо закључењу четворогодишњег уговора - каже Нанић.

Тиме је и дефинитивно отклоњена опасност да ће доћи до несташице пасоша јер важећи уговор са "Милбауером" истиче 21. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана