Мектић: Борба против корупције у врху приоритета

Срна
Мектић: Борба против корупције у врху приоритета

Сарајево - Министар безбједности БиХ Драган Мектић разговарао је данас у Сарајеву са британским амбасадором у БиХ Едвардом Фергусоном о тренутној безбједносној ситуацији и наставку сарадње у борби против тероризма, тешких облика криминала, корупције, те напретку на европском путу БиХ.

Мектић је информисао Фергусона о даљем спровођењу иницијативе Министарства о регионалној борби против тероризма и нелегалне трговине оружјем која је недавно добила политичку подршку министара из региона, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.


Разговарано је и о борби против корупције, при чему је Мектић истакао да борба против ове изузетно раширене појаве остаје у врху приоритета Министарства и безбједносних агенција у БиХ.

Он је нагласио да су завршене све припреме за потписивање оперативног споразума са Европолом, чиме ће бити створени услови за још ефикаснију размјену информација са земљама ЕУ и сарадњу у борби против тероризма, организованог криминала и корупције.

Мектић се сусрео и са бразилским амбасадором у БиХ Мануелом Гомезом Переиром и том приликом је констатовано да постоји простор за побољшање сарадње у безбједносном сектору, посебно када је ријеч о борби против организованог криминала и прања новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана