Леци са позивом на протјеривање Срба

Агенције
Леци са позивом на протјеривање Срба

Сребреница - У Сребреници су ноћас испред зграда и кућа у којима живе српске породице остављани леци са насликаним љиљаном и позивом на протјеривање Срба из овог града, потврђено је агенцијама у Центру јавне безбједнисти Бијељина.

На летку, који није потписан, уз поруку “Гласајмо за Сребреницу” наводи се, између осталог, да је овај град “био и биће бошњачки”.

„У име Алаха, милостивог, самилосног! Нека се казни сваки Србин због геноцида у Сребреници, нека освета буде правда за Србе, нека прва брачна ноћ буде наш завјет, некж се сви Срби протјерају из Сребренице, Сребреница је била и биће бошњачка!”, пише у тексту.

Полиција је извршила увиђај и истрага је у току.

Предсједник Борачке организације Сребреница Милош Миловановић рекао је агенцијама да су леци углавном стављани испред српских станова, што показује какав је циљ Бошњака за предстојеће изборе.

„Из овога се види да је порука јасна, и да је све речено. Начин на који се ушло у кампању за предстојеће локалне изборе показује да, ако Бошњаци побиједе у Сребреници, за српски народ ту опстанка неће бити”, сматра Миловановић.

Заједнички кандидат СНСД-а и СДС-а за начелника Сребренице Весна Кочевић истакла непријатно је изненађена због летака који су увредљивог садржаја и навела да је овај случај узнемирио међу српско становништво.

„Онај ко је писао, имао је намјеру да унесе немир међу српске становнике Сребренице”, оцијенила је Кочевићева.

Замјеник начелника општине Сребреница Ћамил Дураковић рекао је да је огорчен оваквим порукама, те да гарантује да то Бошњаци нису урадили.

Према незваничним подацима, у Сребреници је око 1000 новорегистрованих Бошњака и око 200 Срба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана