Којић: И полиција, и Бошњаци пријете Србима

Srna
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је да сарајевске кабадахије које плаћа Федерација, људи који би требало да чувају породице српских жртава у суботу, 20. априла, у Добровољачкој улици, најпримитивније на друштвеним мрежама коментаришу ставове предсједника Србије Александра Вучића, који је пуком срећом преживио атентат у Сребреници.

Којић је рекао Срни да је један од тих кабадахија и припадник Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево Сакиб Омерагић.

Он је истакао да Омерагић у суботу не смије бити на улици у полицијској униформи и да људи попут њега не би смјели да раде у јавним институцијама.

"Град који је протјерао 157.000 људи, град који је у 211 логора тамничио Србе, сада се представља као жртва, па докле више?! Перформанс постављања ципела наводних жртава је толико подао да нема адекватне ријечи за то", указао је Којић.

Он је рекао да је Омерагић, који је на свом Фејсбук профилу упутио низ увредљивих ријечи Вучићу, показао право лице Сарајева, показао је шта они мисле о Србима и српским функционерима.

"Да ли нам такви људи шаљу поруку да нисмо безбједни када дођемо да обиљежимо сјећање на страдање наших најмилијих? Да ли смијемо стати испред њих, а да се не осјетимо као да стојимо испред стрељачког вода?", пита Којић.

Којић је истакао да сарајевска махала жели да представи страним медијима и амбасадама и Сарајево као град некаквог геноцида, као што представљају и Сребреницу.

У суботу, 20. априла, биће обиљежене 32 године од злочина над припадницима ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву. Обиљежавање, у организацији Одбора Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова, одвијаће се у Источном Сарајеву и Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана