Кампања и сукоби закочили реформе

Агенције
Кампања и сукоби закочили реформе

Стразбур - Извјестилац Европског парламента за БиХ Кристијан Дан Преда припремио је нацрт извјештаја о стању у овој земљи у којем је изразио забринутост због споријег темпа када је у питању спровођење реформи због неслагања између странака и преране предизборне кампање.

Нацрт извјештаја Комитету за спољне послове Европског парламента о БиХ урађен је на бази извјештаја Европске комисије за 2018. годину.

Комитет, како је наведено, жали што није постигнут никакав компромис о промјени изборног закона која је потребна како би биле спроведене одлуке Уставног суда БиХ о избору чланова Дома народа ФБиХ, а домаћи лидери су позвани да покажу одговорност и брзо измијене изборни оквир да би била обезбијеђена несметана примјена изборног резултата.

Изражено је и жаљење јер нема напретка у реформи јавне управе, као и због распрострањене корупције у БиХ и сталног јаза између декларативне политичке воље за борбу против корупције и недостатка конкретних резултата.

Изражена је и забринутост због доласка миграната у БиХ и недостатка координације између нивоа власти, али је похваљено достављање одговора на упитник ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана