Једна од највећих запљена у БиХ: У цистерни пронађене цигарете вриједне 1,3 милиона КМ

ГС
Foto: Илустарција

САРАЈЕВО – Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА), Граничне полиције и полицијских агенција Српске и ФБиХ, по налогу Тужилаштва БиХ су данас заплијенили цигарете у вриједности чак 1,3 милиона КМ.

Тужилаштво БиХ је саопштило да су у сарадњи са Управом за индиректно опорезивање (УИО) извршили претрес камиона - цистерне, у чијој унутрашњости је пронађена већа количина од скоро 247.000 кутија цигарета, без одговарајућих акцизних маркица, које су са подручја Црне Горе прокријумчарене на подручје БиХ.

Приликом претреса, ухапшен је осумњичени возач те су одузети доказни материјали потребни у поступку.

-Процијењена вриједност одузетих цигарета на тржишту износи више од 1,3 милиона КМ и једна је од највећих заплијена илегалних цигарета реализованих на подучју БиХ - кажу у Тужилаштву.

У овом предмету води се истрага за кривична дјела организовање групе људи или удружења за растурање неоцарињене робе, неовлашћени промет акцизних производа  и кријумчарење

-Тужилаштво заједно са партнерским институцијама и агенцијама, предузима инетензивне активности у борби против незаконитости које се односе на кријумчарење и недозвољен промет акцизних производа, као кривичних дјела којима се наноси велика штета буџету  - саопштило је Тужилаштво.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана