Jedna od najvećih zapljena u BiH: U cisterni pronađene cigarete vrijedne 1,3 miliona KM

GS
Foto: Ilustarcija

SARAJEVO – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije i policijskih agencija Srpske i FBiH, po nalogu Tužilaštva BiH su danas zaplijenili cigarete u vrijednosti čak 1,3 miliona KM.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da su u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje (UIO) izvršili pretres kamiona - cisterne, u čijoj unutrašnjosti je pronađena veća količina od skoro 247.000 kutija cigareta, bez odgovarajućih akciznih markica, koje su sa područja Crne Gore prokrijumčarene na područje BiH.

Prilikom pretresa, uhapšen je osumnjičeni vozač te su oduzeti dokazni materijali potrebni u postupku.

-Procijenjena vrijednost oduzetih cigareta na tržištu iznosi više od 1,3 miliona KM i jedna je od najvećih zaplijena ilegalnih cigareta realizovanih na podučju BiH - kažu u Tužilaštvu.

U ovom predmetu vodi se istraga za krivična djela organizovanje grupe ljudi ili udruženja za rasturanje neocarinjene robe, neovlašćeni promet akciznih proizvoda  i krijumčarenje

-Tužilaštvo zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, preduzima inetenzivne aktivnosti u borbi protiv nezakonitosti koje se odnose na krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, kao krivičnih djela kojima se nanosi velika šteta budžetu  - saopštilo je Tužilaštvo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana