Иванић: Злоупотреба институције Представничког дома

Срна
Иванић: Злоупотреба институције Представничког дома

Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је Срни да је писмо 25 посланика Представничког дома парламента БиХ генералном секретару УН Бан Ки Муну у коме подржавају британски приједлог резолуције о Сребреници злоупотреба институције Представничког дома.

"Могли су рећи да нешто шаљу у своје име, а не у име Представничког дома. То је показатељ колико једна група људи свој поглед идентификује са БиХ, што је потпуно неприхватљиво", рекао је Иванић.

Он је додао да ће овакво писање само бити додатни аргумент ставу који је раније изрекао да скоро половина становника БиХ не подржава ту резолуцију.

"Када погледате потписе види се да сам у свом писму амбасадорима земаља чланица Савјета безбједности УН у вези резолуције о Сребреници био у праву када сам рекао да близу половине становника БиХ не подржава резолуцију. Од 42 посланика, овде имате потписе њих 25, док 17 није ту, од којих је велики број из Републике Српске", навео је Иванић.

Према његовим ријечима, са друге стране види се невјероватна ароганција ових посланика који потписују закључке и говоре о Представничком дому, иако то не важи за овај дом јер није било никакве већине за доношење закључака. 

Британски приједлог резолуције о Сребреници подржава 25 посланика Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, који су о томе обавијестили генералног секретара УН Бан Ки Муна, сазнаје Срна. 

Писмо и закључке су потписали посланици СДП-а БиХ Денис Бећировић, Мирсад Мешић, Саша Магазиновић, СДА Шефик Џаферовић, Асим Сарајлић, Шемсудин Мехмедовић, Садик Ахметовић, Сафер Демировић, Амир Фазлић, Нермина Капетановић, Хазим Ранчић, Салко Соколовић, Сенад Шепић. 

Осим њих, писмо су потписали и посланици ДФ-а Дамир Бећировић, Маја Гасал Вражалица, Менсура Бегановић, Жељко Комшић, Ханка Вајзовић, СББ-а Мирсад Ђонлагић, Мирсад Исаковић, Дамир Арнаут, Фехим Шкаљић, ХДЗ-а 1990 Дијана Зеленика, БПС-а Заим Бацковић и А-СДА Јасмин Емрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана