Иванић: Тужба против Хрватске не може се десити

N1
Иванић: Тужба против Хрватске не може се десити

Сарајево - Младен Иванић, српски члан Предсједништва Босне и Херцеговине, казао је данас да неће доћи до тужбе против Хрватске због почетка изградње Пељешког моста.

Он је поручио да неће ићи на прегласавање и да ће се, како је казао, држати принципа.

''Она се не може десити, ја нисам човјек који ће ићи на прегласавање, држим се принципа и мислим да се на принципима може дјеловати. Ако би било сагласности између њих двојица, онда да, али да ја будем тај који опредјељује, заиста не. То сам од колега очекивао кад је било покушај ревизије. С Хрватском има пуно тема о којима се може разговарати'', поручио је он.

Иванић је говорио и о односима у Предсједништву.

''С (Драганом) Човићем сам у коректним односима иако је видљиво да он боље односе има с господином (Милорадом) Додиком, али у Предсједништву имамо коректне односе, морам бити искрен да у Предсједништву у ономе што смо ми радили нисмо имали никаквих сукоба'', нагласио је Иванић за Н1 телевизију.

О најављеној ''коалицији у Предсједништву'' између Човића и Додика.

''Не знам могу ли блокирати и шта могу урадити, увјерен сам да се та коалиција неће десити у Предсједништву, увјерен сам да ћу ја бити поново изабран у Предсједништво, и мислим да би то могао бити озбиљан показатељ да бих може бити стабила и да може имати једну разумну политику јер ја сам се увијек трудио да не производим сукобе, био спреман на компромисе, али жестоко одговарам кад неко дирне вриједности до којих је мени стало. То морате питати њих двојицу шта их везује, не знам и не заговарам да се српски политичари требају уплитати у сукобе који се на релацији Хрвати - Бошњаци'', поручио је члан Предсједништва.

Процијенио је да ће трка за позиције у Предсједништву бити неизвјесна.

"Не знам, мислим да ће то бити релативно тијесна битка између Човића и господина Комшића, увјерен сам да господин Човић има доминантну подршку унутар хрватског народа, али грађани Федерације имају опцију да бирају. Биће тијесна трка као што ће бити трка између мене и господина Додика'', потцртао је он.

О почетку градње Пељешког моста...

''Ниједном нисмо имали ниједну озбиљну информацију око тога шта се ту догађа, никад нисам добио ниједан документ у Предсједништву, барем неформално. Ту се толико ствари мијеша да је то просто невјероватно'', додао је он уз поруку да се и сада треба разговарати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана