Игор Радојичић и Срђан Амиџић о формирању власти у Бањалуци: Најважније функције подијељене

Ведрана Кулага
Игор Радојичић и Срђан Амиџић о формирању власти у Бањалуци: Најважније функције подијељене

Бањалука - СНСД са коалиционим партнерима улази у трећи круг разговора о расподјели позиција у градском парламенту у складу са резултатом на локалним изборима, а све би требало да буде дефинисано до почетка идућег мјесеца када се очекује и званично преузимање мандата.

Шеф Градског одбора СНСД-а и новоизабрани градоначелник Бањалуке Игор Радојичић нагласио је јуче да су остварили изборне циљеве - побједу у трци за градоначелника и очекивани број мандата. Нагласио је да је то велики успјех, али и велика обавеза. СНСД ће, каже, имати 11 одборника у новом сазиву градске скупштине у којој ће већину чинити са ДНС-ом, СП-ом, Уједињеном Српском и одборником из реда националних мањина.

- Са коалиционим партнерима већ је усаглашено да ће предсједника Скупштине града кандидовати ДНС, док ће замјеника градоначелника дати СНСД. Вјероватно ћемо имати два потпредсједника, а то би требало да буде један одборник из СП-а и један из реда националних мањина, односно Саша Чудић - рекао је Радојичић не желећи да говори о другим персоналним рјешењима.

Додао је да су имали комуникацију са опозицијом и да очекује разговоре са СДС-ом. Са НДП-ом је већ остварен контакт, док је ПДП одбио разговоре.

- Очекујем, с обзиром на то да разговори иду добро, да ћемо до 1. новембра имати усаглашене анексе и у процес преузимања градске власти ући са потпуним договором са коалиционим партнерима. Отворени смо и за разговоре са другима - рекао је Радојичић.

Он је истакао да су у току и разговори о реорганизацији Градске управе и јавног сектора. Највеће промјене могао би, како је рекао, претрпјети сектор просторног уређења, али и стамбено-комуналних послова који ће бити подијељен на два одјељења.

- Број запослених, средњорочно гледано, мора бити рационализован - рекао је Радојичић.

Потпредсједник Градског одбора СНСД-а Срђан Амиџић навео је да је кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке на изборима освојио рекордних 56.173 гласа. Он је оцијенио да партнери треба да буду оквир за добру сарадњу те истакао да СНСД остаје отворен за све добре приједлоге и сарадњу са свима.

Јавна предузећа

Игор Радојичић је рекао да трају разговори и у вези са ситуацијом у јавним предузећима у Бањалуци, нагласивши да све процедуре морају бити спроведене по закону.

Говорећи о именовању директора бањалучке "Топлане", казао је да актуелном ових дана истиче мандат и да сматра да је веома тешко сарађивати са садашњим управним одбором и директором. Надзорни одбор "Топлане" недавно је ставио ван снаге одлуку о продужењу мандата директору Мићи Миловановићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана