Говедарица, Миличевић и Шаровић у оптицају за предсједника странке

Срна
Говедарица, Миличевић и Шаровић у оптицају за предсједника странке

Источно Сарајево - Предсједник СДС-а Вукота Говедарица изјавио је данас да су он, Милан Миличевић и Мирко Шаровић у оптицају као кандидати за предсједника странке, који ће бити биран на Скупштини СДС-а.

Говедарица је након сједнице Главног одбора странке рекао новинарима у Источном Сарајеву да ће Скупштина СДС-а бити одржана до половине јуна и да се данас разговарало о томе да имају једног кандидата, а уколико се не буду могли договорити да онда буду два, о чему ће бити одлучено до скупштинског засједања. Он је навео да су данас усвојили критеријум за унутарстраначке изборе, а да ће на Скупштини усвојити измјене Статута да би ојачали неке страначке органе.

Говедарица је напоменуо да се данас разговарало о актуелној политичкој ситуацији и да је констатовано да је Главни одбор донио добру одлуку на прошлој сједници када је одбио било какву врсту коалиције са СНСД-ом на нивоу БиХ.

Предсједник СДС-а је указао на важност јединства и да странка не мијења став о НАТО-у, те да су данас дали подршку српским министрима у Савјету министара у вези свих активности које се односе на Годишњи национални програм /МАП/, за који сматрају да га једино може да усвоји Савјет министара БиХ.

Говедарица сматра да економско-привредни систем у Републици Српској није одржив, те је истакао да Влада мора ићи са одлучнијим мјерама када је у питању повећање плата.

Он је нагласио да ће СДС по окончању унутарстраначких избора дефинисати своја радна тијела и одбор за економско-привредна питања који ће сагледати све аномалије у прописима да би посланици у Народној скупштини Републике Српске покренули одређене измјене и допуне закона да би се поправило стање у друштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана