Говедарица чека именовање за лидера СДС-а

Ж. Д.
Говедарица чека именовање за лидера СДС-а

Сарајево - Потпредсједник СДС-а и једини кандидат за новог лидера ове странке Вукота Говедарица рекао је у петак да се нада да ће на ванредној изборној скупштини заказаној за недјељу у Бањалуци странка изабрати новог предсједника.

Досадашњи лидер Младен Босић поднио је оставку због дебакла на локалним изборима, а Главни одбор СДС-а предложио је Говедарицу за његовог насљедника.

- Колико видим, једини сам кандидат до сада и то је практично и закључак Главног одбора, који је заузео став да би за странку најбоље било да изађе са једним кандидатом - рекао је Говедарица, додавши да већ има спреман план рада, али да га не жели износити док не добије подршку чланства.

Према Статуту странке, могуће је да на Изборној скупштини било који општински одбор или члан Скупштине предложи другог кандидата за предсједника. 

Потпредсједник СДС-а Борислав Бојић очекује да ће Говедарица бити изабран за новог предсједника странке јер је предложен готово једногласно. Потпредсједник СДС-а Милован Бјелица такође вјерује да ће од недјеље Говедарица преузети кормило странке.

Босић је рекао да одлука о повлачењу са чела странке није била исхитрена.

- Нисам то одлучио у афекту. То је ствар процјене коју сам вршио већ извјесно вријеме, да уколико буду лоши резултати на изборима треба дати простор неким другим људима да преузму странку - рекао је Босић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана