У Бијељини тврдe да не могу да спроведу изборе, а разлог је бизаран

Срна
У Бијељини тврдe да не могу да спроведу изборе, а разлог је бизаран

БИЈЕЉИНА - Градска изборна комисија (ГИК) Бијељина нема нужне и законом прописане услове за спровођење локалних избора 2024. године, саопштено је данас из ГИК-а.

У обавјештењу о немогућности спровођења изборних активности у Бијељини, које је упућено Централној изборној комисији (ЦИК) и јавности, из ГИК-а су навели да од 2022. године немају приступ Центру за бирачки списак, након што је градоначелник службеника овог центра, који је прошао обуку и имао приступну шифру, распоредио на друго радно мјесто.

-Ова изборна комисија од 2022. године нема приступ Центру за бирачки списак - истакли су из ГИК-а.

Из ГИК-а су подсјетили да су се ЦИК-у у више наврата обраћали захтјевом да у оквиру датих овлашћења предузме радње према надлежним да се Изборној комисији у Бијељини обезбиједе бар нужни услови за спровођење локалних избора 2024. године.

Из ГИК-а Бијељина навели су да не могу поступити по захтјеву/наредби ЦИК-а да изврше придруживање "непридружених бирача", путем апликације за пасивну регистрацију бирача и све то до понедјељка, 13. маја.

-Ви сте нас истим мејлом подсјетили и напоменули да је изборни период почео, а тиме и активности, да су рокови кратки, да се свакодневно врши придруживање, а ми смо Вам баш због истог и писали у протеклој години - како не бисмо дошли у ситуацију да ова изборна комисија не може спровести локалне изборе - закључује се у обавјештењу Градске изборне комисије Бијељина.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана