Ево ко није подржао препоруку за пријем Приштине у Савјет Европе

ГС
Ево ко није подржао препоруку за пријем Приштине у Савјет Европе

Од 29 представника у Парламентарној скупштини Савјета Европе, који су синоћ гласали против препоруке о чланству Приштине у Савјету Европе, њих осморо је из Шпаније.

Парламентарна Скупштина Савјета Европе усвојила је нацрт извјештаја Доре Бакојани, у којем се препоручује да се Приштини одобри да постане члан Савјета Европе.

За пријем је гласао је 131 од 171 присутног члана ПССЕ, 29 је било против, а 11 је било уздржано.

На сајту ПССЕ објављено је који су представници како гласали на јучерашњој сједници.

Против чланства Приштине у Савету Европе било је осам посланика из Шпаније и четири посланика из Мађарске, два са Кипра, а од пет посланика Грчке само је један глас био против. Против је гласао и један посланик из Њемачке.

Такође, против су гласала и два посланика из Француске и један из Италије.

Против су били седморо чланова делегације Србије, али и Маја Вукићевић из Црне Горе, као и Сњежана Новаковић Бурсаћ и Бранислав Бореновић из БиХ.

Међу 11 уздржаних био је један посланик из Црне Горе, шесторо Италијана и троје Молдаваца, као и један посланик из Њемачке.

Парламентарна скупштина Савјета Европе упутиће препоруку за пријем Комитету министара спољних послова, који доноси коначну одлуку и то двотрећинском већином министара или амбасадора који их представљају и који су присутни у тренутку гласања.

Састанак Комитета министара требало би да буде одржан од 16. до 17. маја у Стразбуру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана