Држављанка Србије протјерана БиХ због повезаности са радикалним селефизмом

Срна
Држављанка Србије протјерана БиХ због повезаности са радикалним селефизмом

Сарајево - Служба за послове са странцима БиХ изрекла је мјеру протјеривања са забраном уласка и боравка у БиХ на пет година држављанки Србије чији су иницијали А.Ш. која је проглашена пријетњом за националну безбједност БиХ јер се доводи у везу са радикалним сљедбеницима селефизма у БиХ.

Инспектори за странце, у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, лоцирали су држављанку Србије на подручју Сарајева. Она је приведена и смјештена под надзор у Имиграциони центар како би било осигурано извршење мјере протјеривања.

Ово лице је у браку са држављанином БиХ Е.Х. који је у претходном периоду био предмет рада Агенције за истраге и заштиту БиХ и који је ухапшен у акцији кодног имена "Дамаск".

Служба ју је, одмах по прикупљању података о њеним активностима, које могу нарушити безбједност БиХ, процесуирала, а предузимају се даље мјере ради њеног удаљења из БиХ.

Служба за послове са странцима БиХ ће и у наредном периоду наставити појачане контроле кретања и боравка странаца у БиХ, те својим дјеловањем давати пуни допринос безбједности БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана